Dzisiaj jest: Środa, 03.06.2020 Imieniny: Leszka i Kłotyldy



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Sałatka z papryki, pomidorów i wołowiny


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 500 g  zielonej papryki
  • 500 g  pomidorów
  • 1 pęczek  młodej cebulki
  • 200 g  pieczeni wołowej w plasterkach
  • 2 sztuki ugotowane na twardo jajka
  • 3 łyżki  octu winnego
  • 1/2 łyżeczki  soli
  • 1/4 łyżeczki  świeżo zmielonego czarnego pieprzu
  • 1/4 łyżeczki  słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka  ostrej musztardy
  • 3 łyżki  oleju
  • 1/2 sztuki pęczka zielonej pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Strąki papryki przekroić na pół, oczyścić z nasion, umyć, osuszyć i pokroić w paski. Pomidory umyć, osuszyć i pokroić na plasterki, usunąć nasady ogonków. Cebulkę oczyścić, umyć i pokroić w krążki. Pieczeń wołową pokroić w paski. Jajka obrać i pokroić na plasterki.
  2. Wszystkie składniki delikatnie wymieszać w misce. Ocet wymieszać z solą, pieprzem, papryką i musztardą. Na koniec ubić z olejem. Pietruszkę umyć, osuszyć. Oderwać listki od łodyżek i dorbno posiekać.
  3. Sałatkę posypać siekaną pietruszką i polać przygotowanym olejem. Do sałtki można podać chrupiące żytnie bułeczki z masłem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 23

Przepisy: 54


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE