Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z pieczarkami i gruszkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 80 dag  ziemniaków
  • 2 sztuki połówki marynowanych gruszek
  • 10 dag  małych pieczarek
  • 1 sztuka czerwona cebula
  • 10 dag  świeżego groszku
  • 1 pęczek  szczypiorku
  • 7 łyżek  oliwy
  • 3 łyżki  zalewy z gruszek
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki wyszoruj i ugotuj w mundurkach. Ostudź, obierz i pokrój w cienkie plasterki.
  2. Groszek wsyp do wrzącej wody i gotuj przez 3 minuty. Odcedź.
  3. Gruszki odsącz z zalewy, pokrój w kostkę. Cebulę obierz i pokrój w cienkie piórka. Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki i skrop sokiem z cytryny.
  4. Do miski wrzuć ziemniaki, groszek, cebulę, pieczarki i gruszki. Wymieszaj.
  5. Szczypiorek umyj, osusz i drobno posiekaj. Posyp sałatkę.
  6. Oliwę wymieszaj z zalewą z gruszek. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  7. Przed podaniem polej sałatkę sosem i wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE