Dzisiaj jest: Wtorek, 24.05.2022 Imieniny: Joanny i Zuzanny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Sałatka z pomidorów, mozarelli z bazylią


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • pomidory
  • ser mozarella
  • świeża bazylia
  • sól
  • pieprz
  • suszony czosnek do smaku
  • ocet balsamiczny madera
  • oliwa z oliwek

Sposób przyrządzania:

    Dojrzałe pomidory umyć i pokroić w plastry - odsączyć, ser pokroić w plastry lub kostkę. Umyć i posiekać kilkanaście liści bazylii ? można tez w malakserze utrzeć sos z bazylii i oliwy, lub poukładać świeże liście tego zioła. Wszystkie składniki doprawić do smaku sola, pieprzem i czosnkiem - dodać około 1 łyżki stołowej octu balsamicznego i tyle samo oliwy ? wymieszać i podawać schłodzone jako dodatek do dan mięsnych i rybnych lub jako samodzielną sałatkę.



    Vitalia PL

    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Czereśnie suszone Czereśnie suszone

    Producent: Helio


    W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

    Nicola Temple

    Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


    Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE