Dzisiaj jest: Poniedziałek, 01.06.2020 Imieniny: Jakuba i Konrada



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Sałatka z pomidorów, mozarelli z bazylią


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • pomidory
  • ser mozarella
  • świeża bazylia
  • sól
  • pieprz
  • suszony czosnek do smaku
  • ocet balsamiczny madera
  • oliwa z oliwek

Sposób przyrządzania:

    Dojrzałe pomidory umyć i pokroić w plastry - odsączyć, ser pokroić w plastry lub kostkę. Umyć i posiekać kilkanaście liści bazylii ? można tez w malakserze utrzeć sos z bazylii i oliwy, lub poukładać świeże liście tego zioła. Wszystkie składniki doprawić do smaku sola, pieprzem i czosnkiem - dodać około 1 łyżki stołowej octu balsamicznego i tyle samo oliwy ? wymieszać i podawać schłodzone jako dodatek do dan mięsnych i rybnych lub jako samodzielną sałatkę.



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Czereśnie suszone Czereśnie suszone

    Producent: Helio


    W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

    Joanna Węglarowicz

    Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


    Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE