Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z roszponki


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 2 sztuki garści roszponki
  • 1 sztuka mały kalafior
  • 10 sztuk jajek przepiórczych
  • 2 pęczki  rzodkiewki
  • 1 pęczek  szczypioru
  • 1 sztuka papryczka chili
  • 1 łyżka  oliwy
  • 1 łyżka  soku z cytryny
  • sól i cukier

Sposób przyrządzania:

  1. Roszponkę wrzucamy do miski, bądź półmiska.
  2. Zajmujemy się kalafiorem. Najpierw gotujemy go ze szczyptą cukru i soli tak długo, aż będzie półmiękki. Nie polecam przegotować warzywa, gdyż potem będzie się rozpadał w gotowej sałatce. Ugotowany kalafior dzielimy na małe różyczki.
  3. Przepiórcze jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy na połówki.
  4. Rzodkiewki myjemy, osuszamy i kroimy na ćwiartki (połówki, gdy są mniejsze).
  5. Siekamy paprykę i szczypior. Pamiętaj, aby usunąć ziarenka z papryki.
  6. Przygotowujemy sos. Wystarczy dokładnie wymieszać ze sobą oliwę z oliwek, oraz sok z cytryny. Doprawiamy do smaku cukrem i solą.
  7. Przygotowane wcześniej składniki układamy na roszponce, a całość polewamy sosem z oliwy.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 6


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE