Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- 200 g ryżu
- 1 sztuka czerwona papryka
- 1 sztuka por
- 1 sztuka pierś kurczaka
- 1 sztuka puszka kukurydzy
- 5 sztuk jajek
- 5 sztuk korniszonów
- kilka łyżek majonezu
- olej
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ryż ugotuj w osolonej wodzie, odcedź.
- Kurczaka umyj, osusz, pokrój w kostkę i usmaż na rozgrzanym oleju. Następnie odstaw mięso, by wystygło.
- Jajka ugotuj na twardo, schłodź zimną wodą, obierz ze skorupek i pokrój w kostkę. Por oczyść i pokrój w krążki. Paprykę umyj, osusz, oczyść z nasion i pokrój razem z ogórkami w kostkę.
- Do miski wrzuć ryż, kurczaka, jajka, por, paprykę i ogórki. Dodaj odsączoną kukurydzę i kilka łyżek majonezu. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj.
Źródło przepisu: przyślij przepis!