Dzisiaj jest: Niedziela, 29.05.2022 Imieniny: Teodozji i Magdaleny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Sałatka z serem camembert


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 2 sztuki sery camembert
  • 3 sztuki średnie pomidory
  • 1 sztuka ogórek
  • 4 sztuki jajka
  • bułka tarta
  • 1 sztuka czerwona cebula
  • 1 opakowanie  mieszanki sałat
  • oliwa
  • ocet z białego wina
  • olej
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Sery pokrój w dużą kostkę. Zanurz je w dwóch rozkłóconych jajkach i obtocz w bułce tartej. Ponownie panieruj w jajkach i bułce, aby podczas smażenia ser się nie wylewał. Smaż panierowany ser w głębokim oleju na rumiano. Odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
  2. Ugotuj 2 jajka na twardo. Ostudź, obierz i pokrój je w ósemki. Cebulę obierz i pokrój w półplasterki.
  3. Sałaty porwij na kawałki, pomidory umyj i pokrój w ósemki, a ogórek w kostkę. Wymieszaj warzywa z cebulą i jajkami. Skrop wszystko octem i oliwą. Na wierzch wyłóż gorące panierowane serki.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE