Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 2 sztuki sery camembert
- 3 sztuki średnie pomidory
- 1 sztuka ogórek
- 4 sztuki jajka
- bułka tarta
- 1 sztuka czerwona cebula
- 1 opakowanie mieszanki sałat
- oliwa
- ocet z białego wina
- olej
- sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Sery pokrój w dużą kostkę. Zanurz je w dwóch rozkłóconych jajkach i obtocz w bułce tartej. Ponownie panieruj w jajkach i bułce, aby podczas smażenia ser się nie wylewał. Smaż panierowany ser w głębokim oleju na rumiano. Odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
- Ugotuj 2 jajka na twardo. Ostudź, obierz i pokrój je w ósemki. Cebulę obierz i pokrój w półplasterki.
- Sałaty porwij na kawałki, pomidory umyj i pokrój w ósemki, a ogórek w kostkę. Wymieszaj warzywa z cebulą i jajkami. Skrop wszystko octem i oliwą. Na wierzch wyłóż gorące panierowane serki.
Źródło przepisu: przyślij przepis!