Dzisiaj jest: Środa, 06.12.2023 Imieniny: Mikołaja i Emiliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z tuńczykiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 sztuka puszka zielonego groszku
  • 1 sztuka puszka kukurydzy
  • 1 opakowanie  kotletów sojowych
  • 1 szklanka  ryżu
  • świeży ogórek
  • pomidor
  • 4 sztuki jajka
  • 3 łyżki  majonezu
  • 1 sztuka puszka tuńczyka w zalewie
  • 1 sztuka cebula
  • 1 łyżeczka  suszonej bazylii
  • mięta do dekoracji
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ryż gotujemy, jajka na twardo.
  2. Kotlety sojowe przygotowujemy jak podano na opakowaniu. Studzimy.
  3. Do dużej salaterki wsypujemy odsączone z zalewy groszek i kukurydzę, wykładamy tuńczyka oraz rozdrobnione na kawałki kotlety sojowe.
  4. Dodajemy ryż, pokrojonego w kawałki ogórka i pomidora. Cebulę i jajko drobno siekamy, dodajemy do sałatki.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE