Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
1 sztuka puszka zielonego groszku
1 sztuka puszka kukurydzy
1 opakowanie kotletów sojowych
1 szklanka ryżu
świeży ogórek
pomidor
4 sztuki jajka
3 łyżki majonezu
1 sztuka puszka tuńczyka w zalewie
1 sztuka cebula
1 łyżeczka suszonej bazylii
mięta do dekoracji
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ryż gotujemy, jajka na twardo.
- Kotlety sojowe przygotowujemy jak podano na opakowaniu. Studzimy.
- Do dużej salaterki wsypujemy odsączone z zalewy groszek i kukurydzę, wykładamy tuńczyka oraz rozdrobnione na kawałki kotlety sojowe.
- Dodajemy ryż, pokrojonego w kawałki ogórka i pomidora. Cebulę i jajko drobno siekamy, dodajemy do sałatki.
Źródło przepisu: książka przepisy czytelników