Dzisiaj jest: Wtorek, 16.04.2024 Imieniny: Julii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z warstw ze śledziem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 2-3 sztuki filety śledziowe
  • 2 sztuki cebule
  • sól
  • pieprz
  • 2-3 sztuki ziemniaki
  • majonez
  • 2-3 sztuki buraki
  • sok z cytryny
  • 2-3 sztuki jaja
  • natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Pierwsza warstwa: 2-3 drobno posiekane filety śledziowe.
  2. 2 warstwa: 2 cebule pokrojone w kostkę, doprawione solą i pieprzem.
  3. 3 warstwa: 2-3 ugotowane ziemniaki, starte na tarce o dużych oczkach, polane paroma łyżkami majonezu.
  4. 4 warstwa: 2-3 buraki gotowane, starte na tarce o dużych oczkach, skropione sokiem z cytryny.
  5. 5 warstwa: 2-3 jaja ugotowane na twardo, starte na tarce z dużymi oczkami, doprawione solą, pieprzem i udekorowane natką pietruszki.
  6. Kolejne warstwy układa się w salaterce wysmarowanej wewnątrz majonezem.
Smacznego !


Źródło przepisu: gazeta przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE