Dzisiaj jest: Środa, 27.05.2020 Imieniny: Jana i Juliusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Sałatka z warstw ze śledziem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 2-3 sztuki filety śledziowe
  • 2 sztuki cebule
  • sól
  • pieprz
  • 2-3 sztuki ziemniaki
  • majonez
  • 2-3 sztuki buraki
  • sok z cytryny
  • 2-3 sztuki jaja
  • natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Pierwsza warstwa: 2-3 drobno posiekane filety śledziowe.
  2. 2 warstwa: 2 cebule pokrojone w kostkę, doprawione solą i pieprzem.
  3. 3 warstwa: 2-3 ugotowane ziemniaki, starte na tarce o dużych oczkach, polane paroma łyżkami majonezu.
  4. 4 warstwa: 2-3 buraki gotowane, starte na tarce o dużych oczkach, skropione sokiem z cytryny.
  5. 5 warstwa: 2-3 jaja ugotowane na twardo, starte na tarce z dużymi oczkami, doprawione solą, pieprzem i udekorowane natką pietruszki.
  6. Kolejne warstwy układa się w salaterce wysmarowanej wewnątrz majonezem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE