Dzisiaj jest: Sobota, 28.05.2022 Imieniny: Augustyna i Jaromira



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Sałatka z warzywami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • pół główki kalafiora lub paczka mrożonego
  • 2 sztuki marchewki
  • 1 sztuka zielona papryka
  • pół puszki kukurydzy
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • mielona papryka
    Sos
  • 1 szklanka  śmietany
  • jajo
  • 1 łyżeczka  bazylii
  • sos tabasco

Sposób przyrządzania:

  1. Kalafior umyć, podzielić na różyczki, marchewki obrać i pokroić w słupki, paprykę w kostkę.
  2. Kalafior i marchew dusić 15 min w osolonej wodzie, bądź ugotować na parze. Ostudzone wymieszać z papryką i osączoną kukurydzą, dodając mieloną paprykę, sól, pieprz i sok z cytryny.
  3. Śmietanę wymieszać z posiekanym jajem ugotowanym na twardo, bazylią i ewentualnie niewielką ilością tabasco.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka przepisy


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 108


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE