Dzisiaj jest: Niedziela, 07.06.2020 Imieniny: Roberta i Wiesława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Sałatka z warzywami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • pół główki kalafiora lub paczka mrożonego
  • 2 sztuki marchewki
  • 1 sztuka zielona papryka
  • pół puszki kukurydzy
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • mielona papryka
    Sos
  • 1 szklanka  śmietany
  • jajo
  • 1 łyżeczka  bazylii
  • sos tabasco

Sposób przyrządzania:

  1. Kalafior umyć, podzielić na różyczki, marchewki obrać i pokroić w słupki, paprykę w kostkę.
  2. Kalafior i marchew dusić 15 min w osolonej wodzie, bądź ugotować na parze. Ostudzone wymieszać z papryką i osączoną kukurydzą, dodając mieloną paprykę, sól, pieprz i sok z cytryny.
  3. Śmietanę wymieszać z posiekanym jajem ugotowanym na twardo, bazylią i ewentualnie niewielką ilością tabasco.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka przepisy


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE