Dzisiaj jest: Sobota, 15.08.2020 Imieniny: Marii i Napoleona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Sałatka z wędzoną makrelą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 250 g  wędzonej makreli
  • 4 sztuki ugotowane na twardo jajka
  • 2 sztuki kiszone ogórki
  • 1 sztuka cebula
  • 100 g  kukurydzy konserwowej
  • 2 sztuki ugotowane w mundurkach i obrane ziemniaki
  • 250 ml  jogurtu naturalnego
  • 2 sztuki ugotowane buraki
  • 2 ząbki  czosnku
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Sposób przyrządzania:

  1. Makrelę oddzielamy od ości i delikatnie dzielimy na cząstki,
  2. Ziemniaki, ogórki, cebulę siekamy w kostkę, a buraki trzemy na tarce, dodajemy kukurydzę i wszystko delikatnie mieszamy.
  3. Siekamy czosnek, ucieramy z odrobiną soli i dodajemy go do jogurtu.
  4. Sos doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem i zalewamy nim sałatkę. Wszystko razem mieszamy, udekorujemy ćwiartkami jajek. Przed podaniem schładzamy w lodówce
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 14


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE