Dzisiaj jest: Poniedziałek, 14.10.2024 Imieniny: Bernarda i Fortunaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z wędzoną makrelą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 250 g  wędzonej makreli
  • 4 sztuki ugotowane na twardo jajka
  • 2 sztuki kiszone ogórki
  • 1 sztuka cebula
  • 100 g  kukurydzy konserwowej
  • 2 sztuki ugotowane w mundurkach i obrane ziemniaki
  • 250 ml  jogurtu naturalnego
  • 2 sztuki ugotowane buraki
  • 2 ząbki  czosnku
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Sposób przyrządzania:

  1. Makrelę oddzielamy od ości i delikatnie dzielimy na cząstki,
  2. Ziemniaki, ogórki, cebulę siekamy w kostkę, a buraki trzemy na tarce, dodajemy kukurydzę i wszystko delikatnie mieszamy.
  3. Siekamy czosnek, ucieramy z odrobiną soli i dodajemy go do jogurtu.
  4. Sos doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem i zalewamy nim sałatkę. Wszystko razem mieszamy, udekorujemy ćwiartkami jajek. Przed podaniem schładzamy w lodówce
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 14


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE