Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
1 sztuka wędzona makrela
30 dag ugotowanych ziemniaków
1 sztuka mała cebula
1/2 sztuki pęczka koperku
2 sztuki winne jabłka
1 sztuka mała czerwona papryka
1 sztuka ogórek konserwowy
2-3 sztuki liście sałaty
1/2 szklanki śmietany 18 %
3 łyżki octu winnego
1 łyżka musztardy
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Jabłka umyj, obierz, pokrój w ćwiartki, a następnie w plastry. Cebulę obierz i razem z ziemniakami pokrój w plastry. Paprykę umyj, osusz, oczyść z nasion i pokrój w paski. Ogórek umyj, osusz i pokrój w słupki. Sałatę umyj, osusz i pokrój w cienkie paski. Z makreli usuń skórę i ości. Podziel rybę na kawałki i wymieszaj ją z warzywami i zieleniną.
- Śmietanę wymieszaj z octem i musztardą. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Polej sosem sałatkę i wymieszaj. Udekoruj gałązkami koperku.
Źródło przepisu: przyślij przepis!