Dzisiaj jest: Środa, 24.04.2024 Imieniny: Grzegorza i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka ze szpinakiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki jajka
  • 3 ząbki  czosnku
  • 1 sztuka ogórek
  • 1 sztuka mała papryka
  • 3 łyżki  oliwy
  • 400 g  liści szpinaku
  • 1 sztuka pomidor
  • 6 sztuk rzodkiewek
  • 1/2 sztuki grejpfruta

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek, pokrój w ćwiartki.
  2. Ogórek obierz i razem z pomidorem i papryką pokrój w kostkę. Rzodkiewki pokrój w półtalarki. Wrzuć wszystkie składniki do miski. Dodaj szpinak i wymieszaj.
  3. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę i wymieszaj z oliwą i sokiem grejpfrutowym. Tak przygotowanym dressingiem polej sałatkę. Wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE