Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
4 sztuki jajka
3 ząbki czosnku
1 sztuka ogórek
1 sztuka mała papryka
3 łyżki oliwy
400 g liści szpinaku
1 sztuka pomidor
6 sztuk rzodkiewek
1/2 sztuki grejpfruta
|
|
Sposób przyrządzania:
- Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek, pokrój w ćwiartki.
- Ogórek obierz i razem z pomidorem i papryką pokrój w kostkę. Rzodkiewki pokrój w półtalarki. Wrzuć wszystkie składniki do miski. Dodaj szpinak i wymieszaj.
- Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę i wymieszaj z oliwą i sokiem grejpfrutowym. Tak przygotowanym dressingiem polej sałatkę. Wymieszaj.
Źródło przepisu: przyślij przepis!