Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
- 4 sztuki jajka
- 3 ząbki czosnku
- 1 sztuka ogórek
- 1 sztuka mała papryka
- 3 łyżki oliwy
- 400 g liści szpinaku
- 1 sztuka pomidor
- 6 sztuk rzodkiewek
- 1/2 sztuki grejpfruta
|
|
Sposób przyrządzania:
- Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek, pokrój w ćwiartki.
- Ogórek obierz i razem z pomidorem i papryką pokrój w kostkę. Rzodkiewki pokrój w półtalarki. Wrzuć wszystkie składniki do miski. Dodaj szpinak i wymieszaj.
- Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę i wymieszaj z oliwą i sokiem grejpfrutowym. Tak przygotowanym dressingiem polej sałatkę. Wymieszaj.
Źródło przepisu: przyślij przepis!