Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka ziemniaczana z kminkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

austriacka

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 kg  małych ziemniaków o zwięzłym miąższu
  • 1 łyżka  kminku
  • 1 sztuka listek laurowy
  • 1 ząbek  czosnku
  • 5 łyżek  octu winnego
  • 2 łyżeczki  musztardy
  • sól
  • pieprz
  • 6 dag  kaparów
  • 1/2 szklanki  oleju
  • 1 pęczek  dymki
  • 25 dag  pomidorków koktajlowych
  • po 2 gałązki rozmarynu i bazylii
  • 5 sztuk gałązek tymianku
  • 8 dag  czarnych oliwek
  • 1 główka  sałaty (np. lollo bianco)

Sposób przyrządzania:

    Ugotuj ziemniaki w mundurkach w osolonej wodzie z kminkiem i listkiem laurowym (15 minut). Odcedź, obierz, pokrój na ćwiartki. Czosnek przeciśnij przez praskę, wymieszaj z octem, olejem, musztardą i połową kaparów, przypraw do smaku pieprzem. Składniki dokładnie zmiksuj, aby powstała gładka masa. Polej ziemniaki, wymieszaj, odstaw na 3 godziny do lodówki. Posiekaj zieleninę, dodaj do ziemniaków. Włóż przekrojone na połówki pomidorki koktajlowe, pokrojone w cieniutkie krążki dymki, resztę kaparów oraz oliwki. Podawaj na liściach sałaty.



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jaki jest Twój ulubiony napój?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Czereśnie suszone Czereśnie suszone

    Producent: Helio


    W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

    Julie M. Simon

    Wydawnictwo: Vital


    Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE