Dzisiaj jest: Czwartek, 13.08.2020 Imieniny: Hipolita i Diany



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Sałatka ziemniaczana


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

niemiecka

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 kg  dość zwięzłych ziemniaków
  • sól
  • 1/4 l  bulionu mięsnego
  • 4 łyżki  octu
  • pieprz
  • 2 sztuki cebule
  • 2 łyżki  masła

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki umyć i w mundurkach ugotować do miękkości w osolonej wodzie (gotować ok 20-25 minut), a następnie odcedzić i odparować. Jeszcze gorące pokroić w plastry i włożyć do miski.
  2. Bulion mięsny podgrzać i wymieszać z octem, solą i pieprzem, a następnie polać ziemniaki i wszystko wymieszać.
  3. Cebule obrać i pokroić w plasterki. Masło rozgrzać na patelni i mniej więcej przez 7 minut podsmażać cebulę, aż się zrumieni. Domieszać cebulę do ziemniaków i wszystko doprawić do smaku.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 40


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE