Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 5 osób
Składniki
- 2 sztuki papryki duże
- 20 dag żółtego sera
- 2-3 sztuki ogórki kiszone
- 4 sztuki jaja
- 2 sztuki cebule
- majonez i jogurt naturalny
- pieprz
- sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebulę obrać, drobno posiekać i sparzyć. Paprykę umyć, przekroić, wyjąć gniazda nasienne i pokroić w paseczki.
- Jaja ugotować na twardo i pokroić w kostkę.Ogórki również drobno pokroić, a ser zetrzeć na tarce z duży otworami. Wszystkie składniki delikatnie połączyć.
- Majonez zmieszać z jogurtem w szklance, dodać pieprz i sól i dodać do sałatki.
Źródło przepisu: książka przepisy czytelników