Dzisiaj jest: Niedziela, 03.03.2024 Imieniny: Tycjana i Kunegundy



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka paprykowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 2 sztuki papryki duże
  • 20 dag  żółtego sera
  • 2-3 sztuki ogórki kiszone
  • 4 sztuki jaja
  • 2 sztuki cebule
  • majonez i jogurt naturalny
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obrać, drobno posiekać i sparzyć. Paprykę umyć, przekroić, wyjąć gniazda nasienne i pokroić w paseczki.
  2. Jaja ugotować na twardo i pokroić w kostkę.Ogórki również drobno pokroić, a ser zetrzeć na tarce z duży otworami. Wszystkie składniki delikatnie połączyć.
  3. Majonez zmieszać z jogurtem w szklance, dodać pieprz i sól i dodać do sałatki.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE