Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 osób
Składniki
- 200 g piersi z indyka
- 1 opakowanie sos sałatkowego 2 w 1 Gyros Knorra
- 5 plastrów ananasa z puszki
- 1 sztuka puszka kukurydzy
- 2 szklanki kaszy kuskus
- 2 szklanki bulionu
- pół pęczka kolendry
- 4 łyżki majonezu
- 4 łyżki soku pomarańczowego
- 3 łyżki oliwy z oliwek
|
|
Sposób przyrządzania:
- Indyka pokrój na mniejsze kawałki, dopraw i obsmaż na oliwie, aż będzie miękki. Odstaw do ostygnięcia.
- Zagotuj bulion i gorącym zalej kuskus. Przykryj i odstaw na 1 minutę. Po tym czasie przełóż gotowy kuskus do miski i mieszaj drewnianą łyżką, aby nie powstały grudki.
- Ananasa pokrój w kostkę. Wraz z mięsem i kukurydzą dodaj do kuskusa.
- Majonez wymieszaj z sokiem pomarańczowym i sosem sałatkowym.
- Dresing wlej do sałatki. Połącz wszystkie składniki. Podawaj posypane posiekaną kolendrą i grzankami Knorr.