Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 osób
Składniki
200 g piersi z indyka
1 opakowanie sos sałatkowego 2 w 1 Gyros Knorra
5 plastrów ananasa z puszki
1 sztuka puszka kukurydzy
2 szklanki kaszy kuskus
2 szklanki bulionu
pół pęczka kolendry
4 łyżki majonezu
4 łyżki soku pomarańczowego
3 łyżki oliwy z oliwek
|
|
Sposób przyrządzania:
- Indyka pokrój na mniejsze kawałki, dopraw i obsmaż na oliwie, aż będzie miękki. Odstaw do ostygnięcia.
- Zagotuj bulion i gorącym zalej kuskus. Przykryj i odstaw na 1 minutę. Po tym czasie przełóż gotowy kuskus do miski i mieszaj drewnianą łyżką, aby nie powstały grudki.
- Ananasa pokrój w kostkę. Wraz z mięsem i kukurydzą dodaj do kuskusa.
- Majonez wymieszaj z sokiem pomarańczowym i sosem sałatkowym.
- Dresing wlej do sałatki. Połącz wszystkie składniki. Podawaj posypane posiekaną kolendrą i grzankami Knorr.