Dzisiaj jest: Środa, 30.09.2020 Imieniny: Zofii i Hieronima



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Surówka witaminowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 20 dag  marchwi
  • 1 pęczek  rzodkiewek
  • 30 dag  jabłek
  • 2 łyżki  soku z pomidorów
  • 3 sztuki cebulki dymki
  • 30 dag  płatków owsianych
  • cytryna
  • sól
  • cukier do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Obrać marchew i rzodkiewkę, zetrzeć na tarce z drobnymi oczkami, polać sokiem pomidorowym, wymieszać, dodać dymkę i przyprawy.
  2. Włożyć do salaterki, posypać startymi jabłkami, drobno posiekanymi orzechami, płatkami owsianymi podsmażonymi na patelni. Podawać po ochłodzeniu.
Smacznego !


Źródło przepisu: gazeta przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE