Dzisiaj jest: Poniedziałek, 17.03.2025 Imieniny: Zbigniewa i Partyka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Surówka z białej kapusty


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1/4 sztuki małej białej kapusty
  • 1/4 sztuki małej czerwonej kapusty
  • 2 sztuki duże jabłka
  • 2 sztuki średnie marchewki
  • średnia czerwona cebula
  • kilka rzodkiewek
  • 1 sztuka po, biała część
  • 2 łyżki  drobno posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki  majonezu
  • 2 łyżki  jogurtu naturalnego

Sposób przyrządzania:

  1. Z kapusty usuwamy wierzchnie liście, wszystkie warzywa myjemy. Pora najpierw przekrawamy wzdłuż i dopiero wtedy dokładnie płuczemy. Warzywa osączamy na papierowym ręczniku.
  2. Obie kapusty, marchewki, rzodkiewki i jabłka ścieramy na tarce o grubych oczkach. Z papryki usuwamy gniazda nasienne,kroimy w drobną kosteczkę, cebulę także. Pora w pół talarki.
  3. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy majonez, jogurt naturalny i natkę pietruszki.
Smacznego !


Źródło przepisu: gazeta przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 1.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE