Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
1/4 sztuki małej białej kapusty
1/4 sztuki małej czerwonej kapusty
2 sztuki duże jabłka
2 sztuki średnie marchewki
średnia czerwona cebula
kilka rzodkiewek
1 sztuka po, biała część
2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
2 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
|
|
Sposób przyrządzania:
- Z kapusty usuwamy wierzchnie liście, wszystkie warzywa myjemy. Pora najpierw przekrawamy wzdłuż i dopiero wtedy dokładnie płuczemy. Warzywa osączamy na papierowym ręczniku.
- Obie kapusty, marchewki, rzodkiewki i jabłka ścieramy na tarce o grubych oczkach. Z papryki usuwamy gniazda nasienne,kroimy w drobną kosteczkę, cebulę także. Pora w pół talarki.
- Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy majonez, jogurt naturalny i natkę pietruszki.
Źródło przepisu: gazeta przyślij przepis