Dzisiaj jest: Poniedziałek, 26.10.2020 Imieniny: Lucjana i Ewarysta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Surówka z białej rzodkwi i orzechów włoskich


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka biała rzodkiew
  • 1 sztuka duża marchewka
  • 3 łyżki  rodzynek
  • 2 łyżki  oleju
  • 2 łyżki  soku z cytryny
  • 10 sztuk orzechów włoskich
  • 1 łyżeczka  cukru pudru
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Rzodkiew i marchewkę wyszoruj pod strumieniem wody, obierz i pokrój w cienkie słupki. Rodzynki zalej ciepłą wodą na 10 minut, a następnie dokładnie odsącz na sitku. Orzechy włoskie wyłuskaj i upraż na suchej patelni.
  2. Wymieszaj marchewkę z rzodkwią. Skrop warzywa sokiem z cytryny, posól, posłódź i polej olejem.
  3. Dodaj rodzynki i uprażone orzechy.
  4. Wymieszaj i podawaj zaraz po przygotowaniu.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 40

Przepisy: 58


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE