Dzisiaj jest: Wtorek, 29.11.2022 Imieniny: Błażeja i Saturnina



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Surówka z białej rzodkwi i orzechów włoskich


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka biała rzodkiew
  • 1 sztuka duża marchewka
  • 3 łyżki  rodzynek
  • 2 łyżki  oleju
  • 2 łyżki  soku z cytryny
  • 10 sztuk orzechów włoskich
  • 1 łyżeczka  cukru pudru
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Rzodkiew i marchewkę wyszoruj pod strumieniem wody, obierz i pokrój w cienkie słupki. Rodzynki zalej ciepłą wodą na 10 minut, a następnie dokładnie odsącz na sitku. Orzechy włoskie wyłuskaj i upraż na suchej patelni.
  2. Wymieszaj marchewkę z rzodkwią. Skrop warzywa sokiem z cytryny, posól, posłódź i polej olejem.
  3. Dodaj rodzynki i uprażone orzechy.
  4. Wymieszaj i podawaj zaraz po przygotowaniu.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 40

Przepisy: 58


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE