Dzisiaj jest: Czwartek, 23.09.2021 Imieniny: Tekli i Bogusława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Surówka z czerwonej kapusty


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • ćwierć główki czerwonej kapusty
  • winne jabłko
  • 2 łyżki  octu winnego lub soku z cytryny
  • 4 łyżki  oleju
  • 1 łyżka  majonezu
  • 2 łyżki  posiekanego szczypiorku
  • cukier
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Poszatkować kapustę możliwie jak najcieniej, jabłko pokroić w kostkę lub posiekać. Z pozostałych składników przygotować sos. Wymieszać z kapustą i jabłkiem. Odstawić na 2 godziny.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka gotuj z głową


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 108


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE