Dzisiaj jest: Poniedziałek, 20.05.2024 Imieniny: Bernarda i Bazylego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Surówka z jogurtem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki marchewki
  • 2 sztuki jabłka
  • seler
  • sok z cytryny
  • kilka liści sałaty
  • 25 dag  orzechów laskowych
  • cytryna
  • pół pęczka natki pietruszki
    Sos
  • 2 sztuki jogurty naturalne
  • 1 łyżeczka  cukru
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Marchewkę, jabłka i seler obrać, umyć, zetrzeć na tarce. Starte jabłka i seler natychmiast skropić sokiem z cytryny. Rozmieszać jogurt z cukrem i solą.
  2. Ułożyć starte warzywa na liściach sałaty, polać sosem, posiekanymi orzechami, przybrać kawałeczkami cytryny i gałązkami natki pietruszki.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka przepisy


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE