Dzisiaj jest: Wtorek, 07.12.2021 Imieniny: Marcina i Ambrożego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Surówka z jogurtem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki marchewki
  • 2 sztuki jabłka
  • seler
  • sok z cytryny
  • kilka liści sałaty
  • 25 dag  orzechów laskowych
  • cytryna
  • pół pęczka natki pietruszki
    Sos
  • 2 sztuki jogurty naturalne
  • 1 łyżeczka  cukru
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Marchewkę, jabłka i seler obrać, umyć, zetrzeć na tarce. Starte jabłka i seler natychmiast skropić sokiem z cytryny. Rozmieszać jogurt z cukrem i solą.
  2. Ułożyć starte warzywa na liściach sałaty, polać sosem, posiekanymi orzechami, przybrać kawałeczkami cytryny i gałązkami natki pietruszki.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka przepisy


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 131


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE