Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
- 1 sztuka młoda kapusta
- 1 sztuka ogórek
- 1 pęczek koperku
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka octu winnego
- 2 łyżki cukru
- 3 łyżki oliwy
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Do słoiczka wsyp cukier, wlej oliwę i ocet. Zakręć słoiczek i potrząsaj nim, aż wszystkie składniki się połączą. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Kapustę drobno poszatkuj i skrop sokiem z cytryny.
- Ogórek umyj i, nie obierając go, pokrój w plasterki.
- Koperek umyj i posiekaj.
- Do miski wrzuć posiekaną kapustę, plasterki ogórka i koperek. Polej wcześniej przygotowanym sosem ze słoiczka. Wymieszaj.
Źródło przepisu: książka przepisy czytelników