Dzisiaj jest: Sobota, 29.01.2022 Imieniny: Zdzisława i Franciszka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Surówka z nowalijkowych warzyw


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 główka  sałaty głowiastej
  • 10 sztuk rzodkiewek
  • 3 sztuki ogórki
  • 125 ml  śmietany 12%
  • 1 pęczek  szczypiorku
  • 1 łyżka  octu winnego
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Śmietanę połącz z octem, dopraw solą i pieprzem.
  2. Sałatę porwij na kawałki. Rzodkiewki i ogórki pokrój w plasterki. Koperek i szczypiorek niezbyt drobno posiekaj.
  3. Wszystkie warzywa wymieszaj w salaterce i polej śmietaną.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 55

Przepisy: 21


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE