Dzisiaj jest: Wtorek, 02.06.2020 Imieniny: Erazma i Marianny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Surówka z pekińskiej


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  kapusty pekińskiej
  • 1 sztuka średnia czerwona papryka
  • 1 sztuka duży pomidor
  • 1 sztuka średni świeży ogórek
  • 1 sztuka średnia czerwona cebula
  • 3 sztuki sosy do sałatek paprykowo-ziołowe
  • 9 łyżek  oleju do sosu
  • 9 łyżek  wody do sosu
  • czarny pieprz do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Warzywa dokładnie myjemy. Następnie osączamy. Kapustę pekińską szatkujemy. Pomidora, ogórka i cebulę kroimy w kostkę. Z papryki usuwamy gniazdo nasienne, miąższ kroimy w paseczki.
  2. Sosy paprykowo-ziołowe przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i dodajemy do surówki. Mieszamy i odstawiamy na 15 minut. Przed podaniem jeszcze raz mieszamy.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE