Dzisiaj jest: Piątek, 29.05.2020 Imieniny: Teodozji i Magdaleny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Surówka z pekińskiej


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 główka  kapusty pekińskiej
  • ogórek
  • 1 pęczek  rzodkiewki
  • kilka listków zielonej sałaty
  • 1/2 sztuki średniej cebuli
  • 1/2 łyżeczki  granulowanego czosnku
  • 1/2 szklanki  jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki  majonezu
  • sok z połowy średniej cytryny
  • cukier
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę pekińską i sałatę myjemy i osączamy. Kapustę drobno szatkujemy, ogórka obieramy i kroimy w kostkę, cebulę drobno siekamy, dodajemy czosnek, solimy, mieszamy i odstawiamy na pół godziny, aby puściła sok.
  2. Odciskamy, dodajemy sałatę podzieloną na kawałki i rzodkiewkę pokrojoną w kostkę. Dodajemy jogurt naturalny wymieszany z majonezem. Dodajemy cukier i sok z cytryny. Mieszamy.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE