Dzisiaj jest: Czwartek, 06.10.2022 Imieniny: Artura i Brunona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Surówka z pekińskiej


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 główka  kapusty pekińskiej
  • ogórek
  • 1 pęczek  rzodkiewki
  • kilka listków zielonej sałaty
  • 1/2 sztuki średniej cebuli
  • 1/2 łyżeczki  granulowanego czosnku
  • 1/2 szklanki  jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki  majonezu
  • sok z połowy średniej cytryny
  • cukier
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę pekińską i sałatę myjemy i osączamy. Kapustę drobno szatkujemy, ogórka obieramy i kroimy w kostkę, cebulę drobno siekamy, dodajemy czosnek, solimy, mieszamy i odstawiamy na pół godziny, aby puściła sok.
  2. Odciskamy, dodajemy sałatę podzieloną na kawałki i rzodkiewkę pokrojoną w kostkę. Dodajemy jogurt naturalny wymieszany z majonezem. Dodajemy cukier i sok z cytryny. Mieszamy.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 131


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE