Przygotowanie:
Kuchnia:
fusion (mix)
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 główka kapusty pekińskiej
- ogórek
- 1 pęczek rzodkiewki
- kilka listków zielonej sałaty
- 1/2 sztuki średniej cebuli
- 1/2 łyżeczki granulowanego czosnku
- 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki majonezu
- sok z połowy średniej cytryny
- cukier
- sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kapustę pekińską i sałatę myjemy i osączamy. Kapustę drobno szatkujemy, ogórka obieramy i kroimy w kostkę, cebulę drobno siekamy, dodajemy czosnek, solimy, mieszamy i odstawiamy na pół godziny, aby puściła sok.
- Odciskamy, dodajemy sałatę podzieloną na kawałki i rzodkiewkę pokrojoną w kostkę. Dodajemy jogurt naturalny wymieszany z majonezem. Dodajemy cukier i sok z cytryny. Mieszamy.
Źródło przepisu: książka przepisy czytelników