Dzisiaj jest: Czwartek, 10.10.2024 Imieniny: Pauliny i Franciszka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Surówka z porów


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 3 sztuki pory (ok. 40 dag)
  • 2 sztuki jabłka
  • 3 sztuki jajka
  • ogórek kiszony
  • sok z cytryny
  • 3 łyżki  śmietany
  • cukier
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka ugotować na twardo, poczekać, aż wystygną.
  2. Pory oczyścić, dokładnie umyć, pokroić w krążki, wyłożyć na sitko i zanurzyć w wodzie wrzącej na ok. 10 min. Wyjąć, osączyć i ostudzić.
  3. Na tarce z dużymi otworami zetrzeć jabłka i ogórek, lekko skropić sokiem z cytryny, dodać sól, cukier i wymieszać ze śmietaną.
  4. Jaja poukładać przekrojone na pół bądź na ćwiartki. Można też zmieszać z surówką.
  5. Podawać z sucharkami bądź z pieczywem razowym.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE