Dzisiaj jest: Poniedziałek, 01.06.2020 Imieniny: Jakuba i Konrada



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Tygryskowa sałatka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 8 sztuk ziemniaków
  • 10 sztuk marchewek
  • 2 sztuki pietruszki
  • 1 sztuka mały seler
  • 6 sztuk jajek ugotowanych na twardo
  • 6 sztuk ogórków kiszonych
  • 2 sztuki cebule
  • 1 sztuka jabłko
  • 1 sztuka puszka groszku
  • natka pietruszki
  • majonez
  • sól
  • pieprz
  • 2-3 łyżki  musztardy
  • plasterek parówki
  • 8 sztuk czarnych oliwek
  • 2 sztuki piórka cienkiego szczypiorku

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki, marchewki, pietruszki i seler ugotuj w mundurkach. Wystudź i obierz.
  2. 3 marchewki i białka z jajek odłóż. Resztę gotowanych warzyw, jajka, ogórki, cebulę i jabłko pokrój w drobną kostkę. Natkę drobno posiekaj. Włóż wszystkie pokrojone składniki do miski.
  3. Dodaj osączony groszek, majonez i musztardę. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj.
  4. Z sałatki uformuj głowę tygrysa. Przykryj starkowaną marchewką. Z pokrojonych białek zrób oczy, policzki i wąsy. Ze szczypiorku zrób rzęsy. Z oliwek nos, paski i źrenice. Z parówki zrób usta. Wstaw do lodówki na 30 minut.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE