Dzisiaj jest: Sobota, 30.05.2020 Imieniny: Feliksa i Ferdynanda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Zielona sałata w sosie winegret


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • Główka zielonej sałaty
  • pomidor
  • świeży ogórek
  • kilka gałązek selera naciowego
  • rzodkiewka
  • papryka
  • oliwki
  • dymka lub czerwona cebula
  • kawałek pomarańczy
    Sos
  • 1 łyżeczka  musztardy
  • 3 łyżki  sosu z cytryny lub octu winnego
  • 6-7 łyżek  oleju
  • pół łyżeczki cukru
  • zioła
  • 1 ząbek  czosnku
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Sałaty starannie umyć pod bieżącą wodą, dokładnie odsączyć. W zakręcanym słoiku twist umieścić wszystkie składniki sosu, zakręcić słoik i energicznie potrząsać.
  2. Warzywa odpowiednio rozdrobnić: pokroić w plasterki lub niewielkie kawałki. Włożyć do miski, polać sosem i dokładnie wymieszać.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE