Dzisiaj jest: Poniedziałek, 26.07.2021 Imieniny: Anny i Mirosławy



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Zielona sałata w sosie winegret


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • Główka zielonej sałaty
  • pomidor
  • świeży ogórek
  • kilka gałązek selera naciowego
  • rzodkiewka
  • papryka
  • oliwki
  • dymka lub czerwona cebula
  • kawałek pomarańczy
    Sos
  • 1 łyżeczka  musztardy
  • 3 łyżki  sosu z cytryny lub octu winnego
  • 6-7 łyżek  oleju
  • pół łyżeczki cukru
  • zioła
  • 1 ząbek  czosnku
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Sałaty starannie umyć pod bieżącą wodą, dokładnie odsączyć. W zakręcanym słoiku twist umieścić wszystkie składniki sosu, zakręcić słoik i energicznie potrząsać.
  2. Warzywa odpowiednio rozdrobnić: pokroić w plasterki lub niewielkie kawałki. Włożyć do miski, polać sosem i dokładnie wymieszać.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka gotuj z głową


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE