Dzisiaj jest: Piątek, 03.12.2021 Imieniny: Franciszka i Ksawerego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Zielony makaron


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 30 dag  makaronu spaghetti rurek lub wstążek
  • 1 łyżka  oleju
  • 3 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka  posiekanego koperku
  • 2 łyżki  masła

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron ugotować w wodzie z dodatkiem oleju. Kiedy będzie miękki odcedzić, przelać wrzącą wodą, wrzucić znów do garnka, w którym się gotował, dodać zieleninę i masło.
  2. Nakryć pokrywką i kilkakrotnie potrząsnąć garnkiem, aby cały makaron był pokryty masłem i pachnącymi przyprawami.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka gotuj z głową


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 108


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE