Dzisiaj jest: Niedziela, 13.06.2021 Imieniny: Lucjana i Antoniego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Złota sałatka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 30 dag  dyni
  • 30 dag  kwaśnych jabłek
  • 15 dag  cukru
  • sok z cytryny
  • 2 sztuki żółtka
  • 4 łyżki  cukru
  • kieliszek białego wina
  • po łyżce posiekanej smażonej skórki pomarańczowej i orzechów

Sposób przyrządzania:

  1. Dynię i jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, oczyścić i pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny, dodać dwie łyżki cukru i wszystko wymieszać.
  2. Utrzeć żółtka z dwoma łyżkami cukru do białości, dodać kieliszek wina. Zalać jabłka i dynię sosem jajecznym, sałatkę udekorować skórką pomarańczową i orzechami.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE