Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
30 dag dyni
30 dag kwaśnych jabłek
15 dag cukru
sok z cytryny
2 sztuki żółtka
4 łyżki cukru
kieliszek białego wina
po łyżce posiekanej smażonej skórki pomarańczowej i orzechów
|
|
Sposób przyrządzania:
- Dynię i jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, oczyścić i pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny, dodać dwie łyżki cukru i wszystko wymieszać.
- Utrzeć żółtka z dwoma łyżkami cukru do białości, dodać kieliszek wina. Zalać jabłka i dynię sosem jajecznym, sałatkę udekorować skórką pomarańczową i orzechami.
Źródło przepisu: książka przepisy czytelników