Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
4 sztuki pomidory
1 sztuka żółta papryka
1/2 sztuki czerwonej cebuli
1 sztuka długi ogórek
8 sztuk listków bazylii
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżeczka soku z cytryny
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Z pomidorów odkrój górne części. Łyżeczką wydrąż miąższ.
- Paprykę oczyść z nasion, a miąższ pokrój w kostkę. Ogórek i cebulę pokrój w drobną kostkę. Bazylię posiekaj. Tak przygotowane składniki wrzuć do miski. Skrop oliwą z oliwek i sokiem cytrynowym. Dopraw do smaku i wymieszaj.
- Sałatką nafaszeruj pomidory.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka