Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
4 szklanki świeżych brokułów obranych i pokrojonych w duże kawałki
1/3 szklanki majonezu
1 sztuka średnia papryka
1/2 szklanki rodzynków
2 łyżeczki świeżego soku z cytryny
1 łyżeczka sproszkowanego curry
1/4 szklanki prażonych migdałów w plasterkach
|
|
Sposób przyrządzania:
- Paprykę umyj, usuń gniazdo nasienne, a miąższ pokrój w kostkę.
- Brokuły zblanszuj, gotując 2 minuty w lekko osolonym wrzątku, a następnie odsącz i wrzuć do miseczki z lodowatą wodą, aby zatrzymać proces gotowania. Ponownie odsącz i zbierz nadmiar wody ręcznikiem papierowym.
- W dużej misce wymieszaj brokuły, paprykę, rodzynki. Polej majonezem wymieszanym z sokiem z cytryny. Dopraw do smaku curry. Następnie schłodź sałatkę. Przed podaniem dodaj prażone migdały.
Źródło przepisu: moja Kuchnia