Przygotowanie:
Kuchnia:
fusion (mix)
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
1 opakowanie pomidorków koktajlowych (czerwonych i żółtych)
kilka liści sałaty lodowej
czerwona cebula
1 opakowanie plasterków suszonego pomidora z bazylią i oregano (np. Crispy Natural)
40 dag fileta z kurczaka
przyprawa do kurczaka
natka pietruszki
kukurydza w puszce
ogórek konserwowy
- Sos
sól
pieprz
1 łyżka majonezu lub jogurtu naturalnego
|
|
Sposób przyrządzania:
- Filet z kurczaka umyć, pokroić na małe kawałki i doprawić przyprawą. Wstawić do lodówki na kilka godzin.
- Kawałki filetu usmażyć. Sałatę umyć i wyłożyć na talerzu.
- Pomidorki koktajlowe pokroić na ćwiartki, cebulę w piórka, a ogórka w kostkę i razem z kukurydzą dodać do sałaty. Dodać ostudzonego kurczaka.
- Składniki sosu dokładnie wymieszać i polać nim sałatkę tuż przed podaniem.
- Posypać sałatkę chrupiącymi plasterkami pomidora i natką pietruszki.
Źródło przepisu: informacja prasowa Media Forum