Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 8 osób
Składniki
4 sztuki cykoria
260 g ser lazur
pokruszony140 g masło
miękkie1 łyżka porto
pieprz
świeżo zmielony, do smaku2 łyżki orzechy włoskie
posiekane1/2 pęczki natka pietruszki
do dekoracji
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cykorie umyj, osusz, oderwij wierzchnie liście. Z każdej główki odetnij kawałek ok. 1 cm od strony głąba i podziel na listki.
- Ser, masło i porto zmiksuj na gładki krem. Dopraw do smaku pieprzem. Włóż krem do rękawa cukierniczego i wyciskaj dekoracyjne porcje na liście cykorii. Posyp posiekanymi orzechami i listkami natki.
Źródło przepisu: Najlepsze przepisy na sałatki mięsne i warzywne