Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 8 osób
Składniki
- 4 sztuki cykoria
- 260 g ser lazur
pokruszony - 140 g masło
miękkie - 1 łyżka porto
- pieprz
świeżo zmielony, do smaku - 2 łyżki orzechy włoskie
posiekane - 1/2 pęczki natka pietruszki
do dekoracji
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cykorie umyj, osusz, oderwij wierzchnie liście. Z każdej główki odetnij kawałek ok. 1 cm od strony głąba i podziel na listki.
- Ser, masło i porto zmiksuj na gładki krem. Dopraw do smaku pieprzem. Włóż krem do rękawa cukierniczego i wyciskaj dekoracyjne porcje na liście cykorii. Posyp posiekanymi orzechami i listkami natki.
Źródło przepisu: Najlepsze przepisy na sałatki mięsne i warzywne