Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 1 szklanka ugotowanego drobnego makaronu
- 2 sztuki jajka ugotowane na twardo
- 10 dag żółtego sera
- 2 ząbki czosnku
- 4 sztuki połówki brzoskwiń z syropu + do serwowania sałatki
- 2 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Jajka i brzoskwinie pokrój w kostkę. Ser żółty zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę.
- Składniki sałatki wymieszaj z majonezem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Gotową sałatkę wstaw do lodówki. Przed podaniem rozłóż sałatkę do osączonych z syropu połówek brzoskwiń.
Źródło przepisu: przyślij przepis!