Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1/2 sztuki melon
1/2 sztuki papaja
1 sztuka gruszki
1 sztuka granat
1 szklanka sok pomarańczowy
2 łyżki miód
1 łyżka sok z cytryny
|
|
Sposób przyrządzania:
- Z melona i papai wytnij gniazda nasienne, a miąższ pokrój w kostkę. Papaję skrop sokiem z cytryny.
- Granat umyj, osusz, odetnij koronę i wyjmij ziarenka. Gruszkę obierz, wytnij gniazdo nasienne i pokrój w kostkę.
- Do miski wrzuć melon, papaję, gruszkę i granat. W oddzielnej misce wymieszaj sok z pomarańczy i miód. Uzyskanym sosem polej owoce, wymieszaj.
Źródło przepisu: Twój poradnik i kropka