Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 sztuka mango
- 1/4 sztuki melon
- 1 sztuka pomarańcza
- 2 sztuki mandarynka
- 100 g truskawki
- 1 sztuka karambola
- 2 sztuki figi
dojrzałe - 100 g winogrona zielone
- 50 g orzechy włoskie
- 100 g maliny
- 2 łyżki miód
- sok z limonki
do smaku - 1 łyżka syrop klonowy
- 1 gałązka mięta
świeża
|
|
Sposób przyrządzania:
- Wszystkie owoce opłucz i osusz. Mango, melon, pomarańczę i mandarynki obierz. Mango i melon pokrój w kostkę. Pomarańczę i mandarynki podziel na cząstki i obierz z białych błonek. Truskawki przekrój na pół, karambolę w plasterki, a figi w ósemki. Winogrona oderwij z gałązek.
- Owoce przełóż do miski, wsyp orzechy i delikatnie wymieszaj. Na koniec do sałatki dodaj maliny.
- Miód, sok z limonki i syrop klonowy wymieszaj, po czym polej sałatkę. Sałatkę przed podaniem schłodź i udekoruj świeżą miętą.
Źródło przepisu: Smacznego!