Przygotowanie:
Kuchnia:
fusion (mix)
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
1 garść sałata masłowa
1 garść rukola
2 sztuki pomidory
1/2 sztuki ser camembert
50 g minisalami
francuskie
- Sos:
1 łyżka oliwa
1 łyżeczka musztarda
francuska1 łyżeczka ocet balsamiczny
1/2 łyżeczki miód
płynnypieprz czarny
do smakusól
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Sałatę masłową i rukolę dokładnie opłucz, osusz i porwij na mniejsze kawałki.
- Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój na mniejsze kawałki. Camembert pokrój w kostkę, a salami w cienkie plasterki.
- W misce wymieszaj oliwę, musztardę, ocet oraz miód. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
- Wszystkie składniki sałatki wrzuć do miski i polej sosem. Wymieszaj.
Źródło przepisu: Przyslij przepis