Dzisiaj jest: Środa, 29.11.2023 Imieniny: Błażeja i Saturnina



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kolorowa papryka w słodko-kwaśnej zalewie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  czerwonej papryki
  • 1 kg  zielonej papryki
    Zalewa
  • 8 szklanek  wody
  • 1 szklanka  cukru
  • 1 sztuka i 1/2 szklanki octu
  • 2 łyżki  soli
  • 1 sztuka liść laurowy
  • 5 sztuk ziaren ziela angielskiego
  • 1 sztuka cebula
    Dodatkowo
  • marchew
  • gorczyca
  • liście laurowe
  • ziele angielskie
  • cebula
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Papryki oczyść z nasion i pokrój. Z podanych składników ugotuj zalewę.
  2. Do umytych i wysuszonych słoików włóż paprykę, po kilka plastrów marchwi, krążek cebuli, 2-3 ziarna ziela angielskiego, liść laurowy i 1/2 łyżeczki gorczycy. Zalej gorącą zalewą. Na wierzch wylej po łyżce oleju.
  3. Zamknij dokładnie słoiki i pasteryzuj przez 15 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE