Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 1 sztuka marchew
- 2 łyżki kukurydza konserwowa
- 5 sztuk rzodkiewki
- 1 plaster ser cheddar
gruby - 1/2 sztuki cebula czerwona
- 2 liście sałata lodowa
- 1/2 sztuki cukinia
- sól
do smaku - 1 łyżka oliwa
|
|
Sposób przyrządzania:
- Marchew obierz, pokrój w słupki. Kukurydzę odsącz z zalewy. Rzodkiewki umyj i pokrój w plastry. Ser pokrój w trójkąty. Cebulę obierz i pokrój w piórka. 2. Cukinię umyj, osusz i pokrój w półksiężyce. Sałatę umyj, osusz i porwij palcami.
- Wszystkie warzywa wrzuć do miski. Oprósz solą i skrop oliwą. Wymieszaj.
Źródło przepisu: Moje smaki zycia