Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
1 sztuka puszka groszku
1 sztuka puszka kukurydzy
500 g fasoli
5 sztuk ogórków konserwowych
10 g posiekanej natki pietruszki
15 g oliwy z oliwek
1 łyżka soku z cytryny
sól
pieprz
|
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kukurydzę, groszek i fasolę odsącz z zalewy. Przesyp warzywa do miski. Ogórki konserwowe pokrój w kostkę i dodaj do warzyw.
- Oliwę wymieszaj z sokiem z cytryny. Dopraw sos do smaku solą i pieprzem.
- Gotowym sosem polej sałatkę. Posyp posiekaną natką pietruszki, wymieszaj.
Źródło przepisu: Wielka Moc Inspiracji























Konkurs. Wygraj zestaw wartościowych olejów!