Dzisiaj jest: Sobota, 13.07.2024 Imieniny: Ernesta i Małgorzaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kolorowa sałatka z kukurydzą, groszkiem i fasolą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 sztuka puszka groszku
  • 1 sztuka puszka kukurydzy
  • 500 g  fasoli
  • 5 sztuk ogórków konserwowych
  • 10 g  posiekanej natki pietruszki
  • 15 g  oliwy z oliwek
  • 1 łyżka  soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kukurydzę, groszek i fasolę odsącz z zalewy. Przesyp warzywa do miski. Ogórki konserwowe pokrój w kostkę i dodaj do warzyw.
  2. Oliwę wymieszaj z sokiem z cytryny. Dopraw sos do smaku solą i pieprzem.
  3. Gotowym sosem polej sałatkę. Posyp posiekaną natką pietruszki, wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Wielka Moc Inspiracji


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE