Dzisiaj jest: Wtorek, 23.04.2024 Imieniny: Jerzego i Wojciecha



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kolorowa sałatka z kukurydzą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1/2 sztuki puszki kukurydzy
  • 1 sztuka papryka pomarańczowa
  • 2 sztuki pomidory
  • 1/2 główki  sałaty kędzierzawej
  • kilka listków sałaty radichio
  • 1/2 sztuki świeżego ogórka
  • 20 sztuk czarnych oliwek
  • 3 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • 3 łyżki  posiekanego oregano
  • 3 łyżki  octu balsamicznego
  • 4 łyżki  oliwy z pestek winogron
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Sałaty opłucz, osusz i porwij do miski. Paprykę umyj, osusz, usuń gniazdo nasienne, a miąższ pokrój w paski. A następnie dodaj do sałaty razem z pokrojonym w półplasterki ogórkiem oraz osączoną z zalewy kukurydzą.
  2. Oliwki przekrój na połówki. Zioła umyj, osusz i drobno posiekaj. Dodaj wszystko do pozostałych składników sałatki i wymieszaj.
  3. W misce wymieszaj ocet, oliwę, sól oraz pieprz. Tak powstałym sosem polej sałatkę i wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE