Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1/2 sztuki puszki kukurydzy
- 1 sztuka papryka pomarańczowa
- 2 sztuki pomidory
- 1/2 główki sałaty kędzierzawej
- kilka listków sałaty radichio
- 1/2 sztuki świeżego ogórka
- 20 sztuk czarnych oliwek
- 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 3 łyżki posiekanego oregano
- 3 łyżki octu balsamicznego
- 4 łyżki oliwy z pestek winogron
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Sałaty opłucz, osusz i porwij do miski. Paprykę umyj, osusz, usuń gniazdo nasienne, a miąższ pokrój w paski. A następnie dodaj do sałaty razem z pokrojonym w półplasterki ogórkiem oraz osączoną z zalewy kukurydzą.
- Oliwki przekrój na połówki. Zioła umyj, osusz i drobno posiekaj. Dodaj wszystko do pozostałych składników sałatki i wymieszaj.
- W misce wymieszaj ocet, oliwę, sól oraz pieprz. Tak powstałym sosem polej sałatkę i wymieszaj.
Źródło przepisu: Poradnik Domowy