Przygotowanie:
Kuchnia:
afrykańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 szklanka kaszki kuskus
- 1 sztuka cebula
- 1 sztuka czerwona papryka
- 1 sztuka marchewka
- 100 g mrożonego groszku
- 1 sztuka mały świeży ogórek
- 8 sztuk pomidorków koktajlowych
- sól
- grubo mielony pieprz kolorowy
- posiekany szczypiorek
- olej
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kuskus przygotuj według przepisu na opakowaniu.
- Paprykę umyj, przekrój, oczyść z nasion i pokrój w kostkę. Obraną cebulę, marchewkę i ogórek również pokrój w kostkę. Pomidorki umyj i przekrój na połówki.
- Pokrojoną cebulę zeszklij na oleju. Dodaj paprykę, marchewkę oraz groszek i duś na wolnym ogniu, podlewając niewielką ilością wody.
- Ciepłe warzywa połącz z kuskusem, szczypiorkiem, pokrojonym ogórkiem i pomidorkami. Całość dopraw do smaku pieprzem oraz solą i delikatnie wymieszaj.
- Wierzch sałatki oprósz kolorowym pieprzem i posyp szczypiorkiem. Gotową sałatkę podawaj z sosem czosnkowym.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników