Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 250 g makaronu muszelki
- 1 sztuka mała puszka groszku
- 1 sztuka mała puszka kukurydzy
- 1 sztuka pomidor
- 200 g wędzonego kurczaka
- 1 sztuka mała czerwona cebula
- Sos
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1/2 łyżeczki curry
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie, odcedź i odstaw do przestygnięcia. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Pomidor i kurczaka pokrój w kostkę. Kukurydzę i groszek odsącz z zalewy.
- Sos: Majonez wymieszaj z jogurtem. Dopraw do smaku i ponownie wymieszaj.
- Makaron wsyp do miski. Dodaj cebulę, pomidor, kurczaka, kukurydzę oraz groszek. Polej sosem i wymieszaj.
Źródło przepisu: Przyślij przepis