Dzisiaj jest: Sobota, 24.09.2022 Imieniny: Gerarda i Teodora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Kolorowa sałatka z pomarańczami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • miks sałat masłowej, lodowej i karbowanej
  • 1 sztuka ogórek
  • 4 sztuki pomidory
  • 2 sztuki pomarańcze
  • 1 sztuka żółta papryka
  • biała część pora
  • 3 sztuki wędzone udka z kurczaka
    Sos
  • sól
  • pieprz czarny
  • pieprz ziołowy
  • 1 łyżeczka  keczupu
  • 1-2 łyżki  majonezu

Sposób przyrządzania:

  1. Sałaty porwij na mniejsze kawałki i wrzuć do miski. Ogórka i pora umyj, osusz i pokrój w plasterki. Pomidory umyj i pokrój w kostkę.
  2. Paprykę oczyść z nasion i pokrój w paski. Kurczaka pokrój w mniejsze kawałki. Pomarańczę wyfiletuj. Wszystkie składniki wrzuć do miski z sałatą.
  3. Majonez wymieszaj z keczupem. Dopraw do smaku, wymieszaj i polej sałatkę.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE