Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- miks sałat masłowej, lodowej i karbowanej
- 1 sztuka ogórek
- 4 sztuki pomidory
- 2 sztuki pomarańcze
- 1 sztuka żółta papryka
- biała część pora
- 3 sztuki wędzone udka z kurczaka
- Sos
- sól
- pieprz czarny
- pieprz ziołowy
- 1 łyżeczka keczupu
- 1-2 łyżki majonezu
|
|
Sposób przyrządzania:
- Sałaty porwij na mniejsze kawałki i wrzuć do miski. Ogórka i pora umyj, osusz i pokrój w plasterki. Pomidory umyj i pokrój w kostkę.
- Paprykę oczyść z nasion i pokrój w paski. Kurczaka pokrój w mniejsze kawałki. Pomarańczę wyfiletuj. Wszystkie składniki wrzuć do miski z sałatą.
- Majonez wymieszaj z keczupem. Dopraw do smaku, wymieszaj i polej sałatkę.
Źródło przepisu: Przyślij przepis