Dzisiaj jest: Wtorek, 07.12.2021 Imieniny: Marcina i Ambrożego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Kolorowa sałatka z szynką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 3 łyżki  majonezu
  • 3 łyżki  jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka  chrzanu
  • 100 g  szynki konserwowej
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 4 sztuki jajka ugotowane na twardo
  • 1 opakowanie  mixu sałat z roszponką
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Majonez wymieszaj z chrzanem i jogurtem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  2. Szynkę i paprykę pokrój w kostkę. Jajka obierz ze skorupek i pokrój w plastry.
  3. Mieszankę sałat wyłóż do miski. Na sałacie ułóż jajka, paprykę oraz szynkę. Całość polej wcześniej przygotowanym sosem. Przed podaniem posyp sałatkę posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE