Dzisiaj jest: Piątek, 23.05.2025 Imieniny: Iwony i Dezyderego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Korzenna sałatka śledziowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 3 sztuki filety śledziowe w oleju
  • 1 sztuka cebula szalotka
  • 2 sztuki jabłka
  • 4 łyżki  suszonej żurawiny
  • 4 łyżki  płatków migdałowych
  • 1 łyżeczka  przyprawy do pierników
  • 3 łyżki  oleju do smażenia
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól
  • pieprz
  • chleb pumpernikiel

Sposób przyrządzania:

  1. Żurawinę zalej wrzątkiem i odstaw na 10-15 minut. Następnie odcedź. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój w 1-cm kostkę i skrop sokiem z cytryny. Cebulę obierz, pokrój w kostkę, zeszklij na rozgrzanym oleju i oprósz solą. Śledzie pokrój w 1-cm kostkę.
  2. Do miski wrzuć wszystkie przygotowane składniki. Oprósz przyprawą do piernika oraz przyprawami i wymieszaj. Podawaj z kawałkami pumpernikla.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE