Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 1/2 sztuki kapusty pekińskiej
- 1 sztuka twarda gruszka
- 10-15 sztuk orzechów włoskich
- 100 g sera lazur błękitny
- Dressing
- 6 łyżek wody
- 6 łyżek oliwy extra virgin
- sól
- pieprz
- 2 łyżeczki posiekanego koperku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kapustę drobno poszatkuj. Gruszkę umyj, usuń gniazdo nasienne i pokrój na 16 księżyców. Ser pokrój w kostkę, a orzechy na ćwiartki.
- 6 łyżek wody wymieszaj z oliwą, posiekanym koperkiem oraz solą i pieprzem.
- W miseczkach rozłóż posiekaną kapustę. Na niej ułóż pokrojone gruszki i posyp serem oraz orzechami. Wierzch polej przygotowanym dressingiem.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników