Dzisiaj jest: Środa, 30.09.2020 Imieniny: Zofii i Hieronima



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Lazurowa pekinka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1/2 sztuki kapusty pekińskiej
  • 1 sztuka twarda gruszka
  • 10-15 sztuk orzechów włoskich
  • 100 g  sera lazur błękitny
    Dressing
  • 6 łyżek  wody
  • 6 łyżek  oliwy extra virgin
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżeczki  posiekanego koperku

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę drobno poszatkuj. Gruszkę umyj, usuń gniazdo nasienne i pokrój na 16 księżyców. Ser pokrój w kostkę, a orzechy na ćwiartki.
  2. 6 łyżek wody wymieszaj z oliwą, posiekanym koperkiem oraz solą i pieprzem.
  3. W miseczkach rozłóż posiekaną kapustę. Na niej ułóż pokrojone gruszki i posyp serem oraz orzechami. Wierzch polej przygotowanym dressingiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE