Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 sztuka filet z kurczaka
podwójny3 kromki chleb tostowy
1 sztuka granat
owoc1 opakowanie mix sałat
z roszponką1/4 szklanki ser parmezan
wiórki5 łyżek sok z cytryny
sól
do smakupieprz
do smaku4 łyżki olej
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kurczaka opłucz, osusz, natrzyj pieprzem i usmaż na rozgrzanym oleju. Odstaw, by ostygło, a następnie pokrój w plastry.
- Z chleba tostowego za pomocą foremki do ciastek wytnij gwiazdki. Powstałe grzanki zrumień na suchej patelni.
- Na tłuszcz pozostały po smażeniu mięsa wrzuć pestki granatu i wlej sok z granata. Lekko podgrzej, dopraw sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Mieszankę sałat wymieszaj z kawałkami kurczaka. Polej sosem z granatu i posyp wiórkami sera. Podawaj z grzankami.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka